Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
125 g | Körsbärstomater | |
Svartkål | ||
200 g | Svartkål | |
1 krm | Salt | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tbsp | Olivolja | |
75 g | Grana Padano | |
Potatis | ||
1 krm | Salt | |
700 g | Potatis | |
2 tbsp | Olivolja | |
Tzay | ||
1 krm | Salt | |
1 tbsp | Olivolja | |
600 g | Vegetarisk File | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Sätt ugnen på 200 grader.
Potatis: Skölj och skiva potatisen tunt. Gärna med en mandolin om du har. Lägg potatisskivorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tillsätt olja och salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugn ca 30 min.
Svartkål: Skölj svartkålen och skär bort stammen. Skär kålen i stora bitar. Skala och finhacka vitlöken. Fräs kålen med vitlöken i lite olja så att den mjuknar. Tillsätt creme fraiche och riven grana padano. Sänk värmen och låt det puttra ihop 2-3 min. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skölj och halvera cocktailtomaterna och lägg upp i en skål.
Tzay: Salta och peppra tzayfiléerna på båda sidor. Hetta upp en stekpanna med lite olja och bryn dem ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta.
Servera de stekta tzayfiléerna med rostad potatis, parmesanslungad svartkål och cocktailtomater.
Näringsvärde:759 kcal, 34 g protein, 44 g fett, 55 g kolhydrater
Photo:
Sofia Törnqvist
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria