Skip to main content
Enkel paella

Enkel paella

20 minEasy
448,05 kr
4 portions 63,63 kr per portion
En smakrik spansk paella fungerar i alla lägen. Paellan är en rätt baserat på ris som ibland beskriv som Spaniens pytt i panna. Detta för att de finns i så många varianter och man enkelt kan bestämma precis vad man vill ha i den. I detta recept presenteras en variant med kyckling, skaldjur och en mängd härliga grönsaker och kryddor som både går enkelt och snabbt att tillaga.

200 gVanliga Tomater
500 gFrysta räkor
2 tbspOlivolja
1 pc.Gul lök
1,5 dlGröna Ärtor
300 gKycklingfile Fryst
2 pc.Hönsbuljong
150 gMusslor i Lake
0,5 gSaffran
1 tspVitlök
0,5 pc.Röd Paprika
3 dlBasmatiris
1 pc.Citron
1 dlMatlagningsvin Vitt
Instructions
1

Skala räkorna och lägg skalen i en kastrull med hönsbuljongen. Låt koka i ca 10 minuter, fyll på med vatten så det inte kokar torrt. Fräs lök och vitlök i en rymlig panna tills det är mjukt. Tillsätt kyckling och paprika och fräs ytterligare några minuter. Tillsätt tomater, vin och saffran och rör om. Rör ner ris och sila i buljongen, så skalen inte följer med.

Späd med mer buljong eller vatten ifall det kokar torrt. När Paellan nästan är klar, efter ca 20min, tillsätt ärtor, räkor och musslor. Smaka av med salt och ev. cayennepeppar. Servera direkt ur pannan som du garnerat med citronklyftor.