Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Kolasmet | ||
2 dl | Havrebaserad matlagning | |
2 dl | Strösocker | |
2 dl | Sirap Ljus | |
100 g | Margarin Mjölkfritt | |
Tillbehör | ||
2 dl | Vinbär | |
Pajdeg | ||
100 g | Margarin Mjölkfritt | |
1 dl | Havregryn | |
2 tbsp | Vatten | |
2,5 dl | Vetemjöl |
Nyp ihop degen och låt vila i kyl någon timme. Kavla ut och klä en pajform. Grädda i 225 grader i cirka 10 minuter, tills pajskalet fått fin färg. Gör kolasmeten under tiden.
Koka havregrädde, socker och sirap till 120 grader. Tillsätt margarinet och låt svalna något. Häll kolasmeten i pajskalet och låt kallna. Dekorera pajen med cirka en halvliter vinbär (eller andra bär, hallon borde vara fantastiskt gott). Servera med glass eller vispad grädde.
Recept och
Photo:
Foto: Amanda och Eveline