Skip to main content
Vegansk köttfärssås och spaghetti
Amanda Hellman och Jessica Hellstedt

Vegansk köttfärssås och spaghetti

40 minEasy
230,75 kr
4 portions 18,65 kr per portion
Mjölkfri och äggfri variant på barnens favorit, pasta med köttfärssås! En riktigt barnvänlig och relativt lättlagad middag till hela familjen. Tips; kontrollera att pastan är äggfri.

Vegansk köttfärssås
1 pc.Gul lök
1 tspStrösocker
100 gStjälkselleri
0,5 tspSalt
2 tspTimjan - torkad
1 tspBasilika - torkad
2 tspTorkad oregano
780 gKrossade Tomater
1 tbspRapsolja
2 krmSvartpeppar Malen
2 cloveVitlök
2,5 dlVatten
100 gMorötter
1,5 tbspTomatpuré
1,5 tbspLantbuljong
1,5 dlBelugalinser
0,5 tbspBalsamvinäger
Tillbehör
280 gSpaghetti
0,5 pc.Basilika - färsk
Instructions
1

Vegansk köttfärssås: Skala och finhacka gul lök och vitlök. Hacka blekselleristjälk och grovriv morötter. Fräs lök, vitlök, morot och blekselleristjälk mjukt på låg värme i olja.

2

Tillsätt linser och fräs i ca 2 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och låt småkoka under lock tills linserna är klara (ca 20-25 min). Späd med lite mer vatten om det behövs.

3

Tillbehör: Koka spaghetti enligt anvisningarna på förpackningen. Hacka färsk basilika och servera tillsammans med pasta och vegansk köttfärssås.

Photo:

Anna Winér