Skip to main content
Pepparkaksrulltårta
Kokbok

Pepparkaksrulltårta

45 minEasy
204,15 kr
1 portion 62,75 kr per portion
Den här rulltårtan är inte så söt i smaken. Färskosten tillsammans med lingonen ger en fräsch, lite syrlig smakbrytning. Fler recept: Mjuk pepparkaka - lchf, Pepparkakssticks, Pepparkakor Receptet ger ca 10 bitar.

Kaka
1 tspIngefära Malen
2 tbspFilmjölk Naturell
0,5 tspBikarbonat
2 dlVetemjöl
3 pc.Ägg
1 tspNejlikor Malda
3 tspKanel Malen
1,5 dlStrösocker
Färskostfyllning
1 dlLingon Fryst
100 gSmör
250 gFärskost Naturell
1 tbspVaniljsocker
0,25 dlVispgrädde
3,5 dlFlorsocker
Instructions
1

ca 12 bitar. Kaka: sätt ugnen på 250 grader, varmluftsfunktion. Sikta ner alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ägg och socker pösigt i en annan bunke. Vänd försiktigt ner de torra ingredienserna i äggblandningen med en slickepott. Vänd till sist ner filmjölken till en slät smet.

2

Bred ut smeten jämnt på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i cirka 5 minuter. Ta ut kakan ur ugnen, sockra den ordentligt på ytan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper så att den sockrade sidan ligger mot pappret. Låt svalna.

3

För att lättare kunna dra loss bakplåtspappret från kakan kan du pensla det med kallt vatten.

4

Färskostfyllning: vispa smör och färskost vitt och fluffigt i en bunke. Tillsätt vaniljsockret och därefter florsockret i omgångar. Fortsätt att vispa tills frostingen är fast och fin. Blanda ner grädden.

5

Fördela frostingen jämnt över kakan, strö över lingonen och rulla ihop till en rulle. Servera eventuellt med extra lingon vid sidan av.

Photo:

Wolfgang Kleinschmidt