Skip to main content
Sej med dijonsenap, vitt vin och blandade örter
Hemmakock

Sej med dijonsenap, vitt vin och blandade örter

20 minEasy
453,35 kr
4 portions 62,21 kr per portion
Snabb, enkel och välsmakande fiskrätt.

700 gSejfile
1 tspSalt
2 tbspSmör
2 tspDill - torkad
1 cloveVitlök
2 tbspDijonsenap
4 tbspBladpersilja - färsk
2 dlCreme Fraiche Naturell
4 tbspGräslök - färsk
2 pc.Schalottenlök
2 krmVitpeppar
1 dlMatlagningsvin Vitt
Instructions
1

Skölj fisken, och byxa den, (det vill säga skär bort resterande ben genom att skära ut en kil ur filéernas övre del).

2

Salta och peppra, och dela filéerna i portionsbitar.

3

Hetta upp smör i en traktörpanna. Fräs schalottenlök och vitlök mjuka.

4

Häll över vinet, och låt det koka in till hälften.

5

Tillsätt crème fraiche och dijonsenap, och blanda väl. Låt såsen koka upp.

6

Placera fiskbitarna tätt intill varandra i såsen, och tryck försiktigt ned dem.

7

Lägg på locket på traktörpannan, och stäng av plattan. Låt fisken tillagas på eftervärmen.

8

Titta till den efter ett par minuter, och vänd eventuellt försiktigt fiskbiotarna i såsen.

9

Smaka av såsen, salta och peppra vid behov. Hacka örterna, och strö över dem precis innan serveringen.

Photo:

Annika Ingemarsson