Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Picklad rödlök | ||
1 dl | Ättiksprit | |
3 dl | Vatten | |
2 pc. | Rödlök | |
2 dl | Strösocker | |
Chilimajo | ||
1 dl | Majonnäs | |
1 tbsp | Sriracha | |
Sojamarinerad lax | ||
1 dl | Svart Ris | |
2 pc. | Gemsallad | |
180 g | Sashimilax | |
2 tbsp | Furikake | |
1 tbsp | Japansk soja |
Blanda ättika, vatten och socker i en bunke eller hög skål. Rör tills sockret löst sig.
Skiva rödlöken i tunna skivor.
Lägg ner rödlöken i lagen och blanda. Häll över i en tättslutande burk, förvara svalt.
Chilimajo - förbered gärna dagen innan:
Rör ihop majonnäs och sriracha.
Sahshimilax:
Koka riset. Låt svalna.
Skär laxen i små kvadrater, lägg i en skål. Häll på soja och blanda. Ställ i kylen tills det är dags för servering.
Plocka de största bladen från gemsalladen. Skölj och lägg på ett fat.
Lägg lite svart ris i botten på salladsbladen. Lägg på några bitar lax. Ringla över chilimajon.
Toppa med picklad rödlök och furikake.
Photo:
Kerstin Eriksson