Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Sallad | ||
125 g | Granatäpplekärnor | |
65 g | Salladsmix | |
0,5 pc. | Citron | |
Palsternacka | ||
300 g | Potatis | |
2 tbsp | Olivolja | |
500 g | Palsternacka | |
1 krm | Salt | |
Ädelostsås | ||
0,5 dl | Vatten | |
140 g | Ädelost | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
Lax | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Olivolja | |
500 g | Laxfilé | |
1 krm | Salt |
Värm ugnen till 200 grader.
Palsternacka: Skala och skär palsternackorna i stavar och skala och klyfta potatisen. Blanda i en ugnsfast form och tillsätt olja samt salt efter smak. Rosta i ugnen i ca 30 min.
Ädelostsås: Smula ner ädelosten i en liten kastrull och tillsätt creme fraiche, vatten och svartpeppar. Värm på låg värme så att osten smälter. Vispa ihop till en slät sås.
Lax: Salta och peppra laxfiléerna och stek dem i en varm panna ca 2 min på varje sida i lite olja.
Sallad: Skölj salladen och lägg upp i en skål. Strö över granatäpplen och riv över citronskal och pressa över citronsaft.
Servera den stekta laxen med de rostade palsternackorna, ädelostsås och granatäppelsallad.
Näringsvärde: 640 kcal. 35 g protein, 41 g fett, 29 g kolhydrater.
Photo:
Emma Mattsson
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria