Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
250 g | Äggnudlar | |
Topping | ||
0,5 pc. | Salladskål | |
50 g | Cashewnötter Saltade | |
Thaifärssås | ||
1 pc. | Chilipeppar Röd | |
2 tbsp | Färsk ingefära | |
4 tsp | Fisksås - Asiatisk | |
0,5 pc. | Thaibasilika | |
4 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tsp | Strösocker | |
1 krm | Salt | |
1 pc. | Gul lök | |
1 tbsp | Rapsolja | |
400 ml | Kokosmjölk | |
500 g | Nötfärs | |
1,5 tsp | Röd Currypasta |
Koka upp vatten till nudlarna.
Thaifärssås: Skala och finhacka lök, vitlök och ingefära. Skölj, kärna ur och finhacka chilin.
Hetta upp lite olja i en gryta eller stekpanna och fräs lök, ingefära och chili utan att det tar färg. Tillsätt färsen och stek på medelvärme tills den är genomstekt. Tillsätt kokosmjölk, fisksås, socker och currypasta/ sambal oelek. Låt köttfärssåsen koka på svag värme ca 10 min.
Koka nudlarna enligt anvisning på paketet.
Topping: Skölj och strimla salladskålen och grovhacka cashewnötterna.
Skölj och grovhacka basilikan och blanda ner i såsen. Smaka av med lite salt.
Servera thaifärsen tillsammans med nudlar och toppa med strimlad salladskål och hackade nötter.
Näringsvärde per portion: 772 kcal 38 g protein 40 g fett 51 g kolhydrater
Photo:
Linnea Swärd
1 Thaibasilika Kruka EKO Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt