Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Fyllning: | ||
300 g | Spenat Hackad Fryst | |
140 g | Ädelost | |
0,5 tsp | Salt | |
50 g | Riven Ost | |
1 krm | Spiskummin | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Rödlök | |
Pajdeg: | ||
0,5 tsp | Salt | |
150 g | Smör | |
1 tbsp | Vatten | |
3 dl | Bovetemjöl | |
Äggstanning: | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Standardmjölk | |
3 pc. | Ägg | |
0,5 tsp | Salt |
Arbeta ihop rumsvarmt smör, mjöl och salt. Tillsätt kallt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
Hacka och fräs löken i smör tills den blivit mjuk. Ta upp löken ur stekpannan och ställ åt sidan.
Knäck äggen i en skål och vispa ihop med mjölk, salt och peppar.
Tryck ut degen tunt i en pajform och nagga den med en gaffel. Låt vila i kyl medan du förbereder resten av ingredienserna. Fyllning:
Häll ut den frysta spenaten stekpannan och låt den tina på låg värme tills den blivit mindre vattning. Tillsätt lök samt kryddor, blanda väl och låt puttra ytterligare 2 min.
Häll äggstanningen över spenatblandningen. Toppa med riven ost och resten av ädelosten.
Riv ädelosten och fördela 2/3 i pajskalet, spara sista delen till topping. Fördela spenatblandningen över den rivna ädelosten. Äggstanning:
Grädda i ugn ca 35 minuter, låt vila en stund innan servering.
Photo:
Kerstin Eriksson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria