Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 pc. | Grön Paprika | |
1 dl | Olivolja | |
4 clove | Vitlök Vanlig | |
1,5 dl | Matlagningsvin Vitt | |
0,5 tsp | Spiskummin | |
1 tsp | Timjan - torkad | |
1 pc. | Gul lök | |
1 krm | Salt | |
1 pc. | Röd Paprika | |
1 pc. | Lagerblad | |
1 pc. | Aubergine | |
4 pc. | Ägg | |
3 dl | Kidneybönor | |
1 pc. | Chilipeppar Röd | |
1 pc. | Zucchini | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
4 dl | Krossade Tomater | |
1 tbsp | Balsamvinäger |
Använd en vid kastrull eller djup stekpanna. Skär zucchini, paprikor och aubergine i bitar. Hacka löken.
Lägg aubergine och lök i pannan och salta lätt. Stek ca 5 minuter i hälften av oljan. Tillsätt resten av oljan om du vill och stek även zucchini, lök och paprika några minuter.
Pressa i vitlök och krydda. Stek någon minut till. Häll på vin och krossade tomater. Tillsätt lagerblad, finhackad chili och balsamvinäger. Låt sjuda på svag värme 20 minuter.
Tillsätt bönorna. Knäck i 4 ägg och låt småputtra tills äggvitorna är vita men gulan fortfarande är lite lös.
Näringsinnehåll:
Kalorier: 411 kcal
Kolhydrater: 20 g
Protein: 16 g
Fett: 26 g
Photo:
Stefan Mattsson/Aftonbladet
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
2 Krossade Tomater 390g Garant
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta