Skip to main content
Glasnudelsallad med färsfräs
Mari Bergman

Glasnudelsallad med färsfräs

30 minEasy
251,10 kr
4 portions 34,84 kr per portion
En härlig glasnudelsallad med färsfräs och krispiga grönsaker. Salladen går enkelt att göra mer barnvänlig genom att servera dressingen på sidan om! Tips! Frys gärna färsen om du vill laga denna rätt senare i veckan. <a href="/matkassar/mathems-matkasse-barn-familj">(MatHems familjekasse v43 2017)</a>

Glasnudelsallad
1 pc.Paprika
1,5 tbspFisksås - Asiatisk
1 pc.Lime
400 gMorötter
1 krmSalt
1 pc.Koriander - färsk
0,5 pc.Purjolök
1,5 tbspJapansk soja
250 gGlasnudlar
40 gCashewnötter Naturella
Färsfräs
1 tbspJapansk soja
1 tbspFisksås - Asiatisk
0,5 tbspOlivolja
1 pc.Chilipeppar Röd
500 gBlandfärs
0,5 tspSalt
1 krmSvartpeppar Malen
Instructions
1

Färsfräs: Skölj chilipepparn och dela den på mitten. Ta bort kärnhuset och finhacka.

2

Fräs färsen med chilin i olja på hög värme. Finfördela den ordentligt. Tillsätt soja, fisksås, salt och peppar. Blanda om ordentligt och fräs samman ca 5 min. Sänk värmen och håll färsen varm på låg värme.

3

Glasnudelsallad: Tillred nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola dem sedan kalla.

4

Skala och riv morötter och skölj och strimla purjolök. Skölj och strimla paprika och skölj och grovhacka koriander. Blanda samman alla ingredienser med glasnudlarna i en stor bunke. Tillsätt soja, fisksås och limesaft. Krydda med lite salt efter smak.

Lägg upp glasnudelsalladen på ett stort fat och fördela färsen över. Grovhacka cashewnötter och strö över.

Näringsvärde: 483 kcal. 27 g protein, 24 g fett, 39 g kolhydrater.

Photo:

Sofia Törnqvist