Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Rostad potatis | ||
700 g | Potatis | |
1 krm | Salt | |
1 tbsp | Olivolja | |
2 pc. | Äpplen | |
Tillbehör | ||
250 g | Vanliga morötter | |
0,5 pc. | Gurka | |
Fläskkotletter | ||
1 tsp | Timjan - torkad | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Smör | |
480 g | Fläskkotlett | |
1 krm | Salt | |
0,5 tbsp | Oxfond | |
1 dl | Vatten |
Sätt ugnen på 200 grader.
Rostad potatis: Tvätta och skär potatisen i klyftor och lägg på en plåt. Blanda potatisen med olivolja och salt efter smak. Sätt in i ugnen ca 30-35 min. Skölj och skär äpplena i klyftor och ringla över lite olja och en nypa salt. Tillsätt äppelklyftorna på plåten med potatisen när det återstår ca 15 min av tillagningstiden.
Tillbehör: Skala morötter och skölj gurkan. Skär morötter och gurka i stavar.
Fläskkotletter: Salta och peppra kotletterna efter smak. Hetta upp en stekpanna med olivolja och smör. Stek fläskkotletterna ca 1 min på varje sida på hög värme tills de fått fin stekyta. Krydda med timjan. Sänk värmen och tillsätt vatten och köttfond. Låt puttra i ca 3-4 min tills köttet är genomstekt. Servera fläskkotletterna i skysåsen med rostad potatis och äpple samt grönsaksstavar.
Näringsvärde: 430 kcal, 28 g protein, 17 g fett, 39 g kolhydrater
Photo:
Anna Winér
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Äpple Sverige "Aroma" Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Oxfond med Rödvin 180ml Touch of Taste