Skip to main content
Barnens korvpanna
Mari Bergman

Barnens korvpanna

20 minEasy
120,85 kr
4 portions 15,42 kr per portion
Med ris och haricoverts. Enkelt och gott. (Tastelines matkasse v51)

Korvpanna
1 tbspOlivolja
0,5 pc.Gul lök
1 tspTimjan - torkad
1 krmSvartpeppar Malen
2 pc.Vitlök
600 gFalukorv
200 gVanliga morötter
3 tbspTomatpuré
2,5 dlMatlagningsgrädde
1 krmSalt
Tillbehör
3,5 dlBasmatiris
250 gHaricot Verts
1 krmSalt
Instructions
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet och koka upp lite lättsaltat vatten i en kastrull till haricots vertsen.

2

Korvpanna: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skiva morötter i tunna skivor. Ta bort plasten och skär korven i strimlor.

3

Hetta upp lite olja i en stekpanna eller stekgryta. Bryn lök och morötter tillsammans med timjan. Lägg i korven och stek tills den får lite färg. Tillsätt tomatpuré och grädde. Smaka av med salt och svartpeppar och låt korvpannan småputtra några minuter.

4

Tillbehör: Förväll haricots vertsen någon minut i det kokande vattnet. Sila av vattnet och tillsätt en klick smör.

Servera korvpannan med ris och smörslungade haricots verts. Smaklig måltid!

Näringsvärde per portion: 790 Kcal 21g protein 50g fett 55g fett

Photo:

Linnea Swärd