Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Korvpanna | ||
1 tbsp | Olivolja | |
0,5 pc. | Gul lök | |
1 tsp | Timjan - torkad | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 pc. | Vitlök | |
600 g | Falukorv | |
200 g | Vanliga morötter | |
3 tbsp | Tomatpuré | |
2,5 dl | Matlagningsgrädde | |
1 krm | Salt | |
Tillbehör | ||
3,5 dl | Basmatiris | |
250 g | Haricot Verts | |
1 krm | Salt |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet och koka upp lite lättsaltat vatten i en kastrull till haricots vertsen.
Korvpanna: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skiva morötter i tunna skivor. Ta bort plasten och skär korven i strimlor.
Hetta upp lite olja i en stekpanna eller stekgryta. Bryn lök och morötter tillsammans med timjan. Lägg i korven och stek tills den får lite färg. Tillsätt tomatpuré och grädde. Smaka av med salt och svartpeppar och låt korvpannan småputtra några minuter.
Tillbehör: Förväll haricots vertsen någon minut i det kokande vattnet. Sila av vattnet och tillsätt en klick smör.
Servera korvpannan med ris och smörslungade haricots verts. Smaklig måltid!
Näringsvärde per portion: 790 Kcal 21g protein 50g fett 55g fett
Photo:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko