Skip to main content
Slottsstek från Pluras Husman

Slottsstek från Pluras Husman

1 h 30 minEasy
330,40 kr
4 portions 50,60 kr per portion
”jag vet inte var namnet kommer ifrån, kanske åt man mycket stek på slotten runt om i Sverige. Hur som helst det låter ju fint och som söndagsmiddag är det perfekt.”

6 pc.Schalottenlök
1 tbspÄttika
2 pc.Vanliga morötter
20 gAnsjovisfiléer
1,5 kgFransyska & Nötstek
1 tspVitpeppar Hel
3 tbspTomatpuré
5 dlVispgrädde
1 tspLagerblad
0,25 tspKryddpeppar Hel
3 tbspGelé Rönnbär
Instructions
1

Salta och peppra köttet och bryn i en gryta. Lägg i grönsaker och kryddor och häll på ättika och vatten så att det knappt täcker. Låt sjuda under lock i ca 11/2 timme, vänd köttet några gånger. ? Ta upp köttet och låt det vila medan såsen reds till. Sila över stekskyn i en kastrull och koka ner till hälften, häll i grädden och låt småkoka i 5 min, smaka av med rönnbärsgelé, tomatpuré och eventuellt ansjovisspad. Servera med hasselbackspotatis, rönnbärsgelé och inlagd gurka.