Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Jordnötssås | ||
1 dl | Jordnötssmör | |
0,75 dl | Vatten | |
2 tsp | Tamarisoja | |
2 pc. | Morötter | |
0,5 pc. | Gurka | |
0,5 pc. | Mynta - färsk | |
2 tbsp | Äppelcidervinäger | |
360 g | Veg. Biffar/Bullar | |
0,5 tsp | Salt | |
200 g | Vitkål | |
1 dl | Sojagurt naturell | |
0,5 dl | Vatten | |
1 tbsp | Rapsolja | |
Linswraps | ||
2 dl | Röda Linser Torkade | |
5 dl | Vatten | |
0,5 tsp | Salt |
Blötlägg linserna i vattnet. Låt stå 6-12 timmar. Mixa ihop tills helt slätt, tillsätt två nypor salt.
Häll ut ca 1/2 dl i en het, oljad stekpanna, hjälp försiktigt till att smeta ut linssmeten i pannan, så att den blir så tunn som möjligt. Stek i ett par minuter, vänd runt och stek i ytterligare 1 minut. Gör likadant med resten av smeten.
Skär gurkan i tunn skivor, lägg i en skål. Koka upp vatten och vinäger, häll över gurkan. Sätt på ett lock och låt stå 15 minuter.
Vispa ihop ingredienserna till jordnötssåsen.
Riv morötterna grovt. Strimla vitkålen.
Stek bitsen i lite olja tills de blir gyllene runt om.
Toppa en wrap med yoghurt, krispig sallad bits, syrad gurka och jordnötsdressing. Garnera med mynta.
Photo:
Therese Elgquist
1 Äppelcidervinäger EKO 500ml Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt