Skip to main content
Senap- och honungsfylld kycklingfilé

Senap- och honungsfylld kycklingfilé

30 minEasy
277,55 kr
4 portions 28,49 kr per portion
Ugnsbakad fylld kycklingfilé med smak av fransk senap och ljuvligt söt honung som blandas tillsammans med frisk färskost. Servera kycklingen med ugnsgrillade grönsaker och den färskoströra som blev över.

2 tbspSmör
1,5 tbspFärsk timjan
1 cloveVitlök Vanlig
0,5 tbspHonung Flytande
500 gKycklingfile Fryst
1 krmSalt
250 gKvarg 10 procent
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 pc.Rödlök
1,5 tbspDijonsenap
25 gFormfranska
Grillade grönsaker
3 pc.Paprika
3 pc.Rödlök
1 pc.Zucchini
1 krmSvartpeppar Malen
2 tbspSmör
1 tspSalt
Instructions
1

Bryn filéerna runt om i smör i en stekpanna. Låt svalna och skär en ganska djup ficka i kycklingfiléerna. Skala och hacka rödlöken och vitlöken. Riv brödet på rivjärn och blanda med lök, vitlök, färskosten, senap, honung, timjan och salt. Fyll fickan på kycklingfiléerna med hälften av fyllningen. Spara resten att servera till. Fäst ihop kycklingfiléerna med tandpetare. Strö på salt och peppar. Lägg kycklingfiléerna på ett smort ugnssäkert fat. Sätt ugnen på 250 grader. Skala och skär rödlöken i stora klyftor. Skär den urkärnade paprikan och squashen i bitar. Smält smöret i långpannan och lägg i grönsakerna. Strö på salt och peppar. Stek i övre delen av ugnen ca 20 min. Ta ut grönsakerna och håll dem varma under folie. Sänk värmen till 200 grader. Ställ in kycklingfiléerna och stek dem mitt i ugnen ca 15 min. Servera filéerna med grönsakerna och resten av färskoströran.

Om du har bråttom, laga filéerna utan fyllning och servera färskoströran bredvid.