Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
2 dl | Strösocker | |
200 g | Mörk chokladkaka | |
1,5 dl | Vispgrädde | |
1 dl | Sirap Ljus | |
25 g | Smör | |
75 g | Turkisk peppar |
Krossa turkisk peppar, sätt ca 0,5 dl åt sidan för topping.
Blanda alla ingredienser utom chokladen i en lite större tjockbottnad kastrull och låt koka upp.
Låt koka på medelvärme i ca 40 minuter eller tills dess att smeten klarar ett kulprov.
Hacka chokladen.
Tag kastrullen från plattan och rör ner chokladen. Blanda väl tills det blivit en seg fudgeliknande smet.
Häll upp smeten i en en form (ca. 20x30 cm) klädd med bakplåtspapper och toppa med krossad turkisk peppar. Låt svalna.
Tips: använd gärna en hushållstermometer för att kolla temperaturen på smeten. 122-125 grader: mjuk kola 140-145 grader: hård kola
: använd gärna en hushållstermometer för att kolla temperaturen på smeten. 122-125 grader: mjuk kola 140-145 grader: hård kola
Photo:
Kerstin Eriksson