Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
2 dl | Strösocker | |
1 dl | Muscovadosocker | |
1 krm | Flingsalt | |
1 tsp | Vitvinsvinäger | |
100 g | Smör | |
1,5 dl | Sirap Ljus | |
1 pc. | Bakplåtspapper | |
3 dl | Vispgrädde |
Bryn smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, muscovadosocker, grädde, ljus sirap, vitvinsvinäger och salt. Koka upp och låt koka på medelvärme i ca 40 min (till 125-130 grader). Rör om då och då.
Gör ett kulprov för att se om kolan stelnar.
Häll upp kolan i en form med bakplåtspapper, ca 20x30 cm. Låt kolan stå i rumstemperatur i minst 6 tim för att stelna.
Skär kolan i bitar. Strö över lite flingsalt och linda in i smörpapper. Förvara kolan i en burk i rumstemperatur.
Photo:
Nurlan Emir
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Bakplåtspapper 24-p Eldorado