Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tomat- och persiljesallad | ||
1 pc. | Persilja - färsk | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 pc. | Rödlök | |
0,5 pc. | Citron | |
250 g | Tomater | |
1 tbsp | Olivolja | |
Kycklingsteak | ||
1 tsp | Honung Flytande | |
2 tbsp | Olivolja | |
1 tbsp | Japansk soja | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
2 tsp | Chilisås | |
800 g | Kyckling Steak | |
0,5 tsp | Salt | |
Chilimajo | ||
1 tsp | Senap | |
3 tsp | Chilisås | |
1 tsp | Vitvinsvinäger | |
1 pc. | Ägg | |
1,5 dl | Rapsolja | |
2 krm | Salt | |
Potatis | ||
1 krm | Salt | |
700 g | Delikatesspotatis | |
1,5 tbsp | Olivolja |
Sätt ugnen på 200 grader.
Kycklingsteak: Ta fram en stor bunke. Skölj och riv vitlök och blanda med olja, soja, gochujangpasta/srirachasås, honung och salt i bunken. Lägg ner kycklingsteakfiléerna och låt marinera under tiden du tillagar resten av middagen.
Potatis: Skölj potatisen och skär i halvor. Stora potatisar kan du med fördel skära i kvartar. Blanda potatisen med olja och salt efter smak på en plåt. Rosta i ugn i ca 30 min.
Chilimajo: Blanda äggula, senap, vinäger, salt och gochujangpasta/ srirachasås i en bunke. Tillsätt oljan droppvis och vispa till du får en fin majonnäs. Det går även bra att mixa med hjälp av en stavmixer.
Tomat- och persiljesallad: Skölj och tärna tomaterna. Skala och finhacka rödlöken. Skölj och finhacka persilja. Blanda i en skål och tillsätt olja och citronsaft. Smaka av med lite salt och peppar.
Kycklingsteak: Hetta upp en stekpanna med olja. Ta upp kycklingsteaken och skaka av lite marinad. Stek kycklingsteakfiléerna på medelhög värme i ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin stekyta. Lägg över filéerna i en ugnsfast form och stek klart i ugnen i ca 5-7 min tills kycklingen är genomstekt. Har du en stekpanna som tål ugnsvärme kan du sätta in stekpannan direkt i ugnen.
Servera kycklingen med rostad potatis, chilimajo och tomat- och persiljesallad.
Styling: Carina Hejde
Näringsvärde: 889 kcal, 48 g protein, 61 g fett, 36 g kolhydrater
Photo:
Andrea Klintbjer
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko