Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Ärt- och avokadoröra | ||
0,5 tsp | Salt | |
1 dl | Havrefraiche | |
1 pc. | Avokado | |
0,25 pc. | Citron | |
100 g | Vegansk majonnäs | |
200 g | Gröna Ärtor Frysta | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Tomatröra | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
100 g | Soltorkade Tomater | |
1 dl | Havrefraiche | |
0,5 tsp | Salt | |
100 g | Vegansk majonnäs | |
Topping | ||
50 g | Sparris Färsk | |
0,25 pc. | Zucchini | |
100 g | Morötter | |
500 g | Formfranska |
Ta fram ärtorna, låt stå framme och tina.
Sila tomaterna i en sil så att oljan rinner av.
Tomatröra; mixa alla ingredienser i en mixer/stavmixer, smaka av med salt och peppar.
Ärt- och avokadoröra; dela och gröp ur avokadon, kläm ur citronjuice och mixa tillsammans med övriga ingredienser, smaka av med salt och peppar.
Montering; skär bort kanterna på brödet så att det blir jämna och fina kanter. Placera 3-4 brödskivor på ett uppläggningsfat.
Bred ut ca hälften av tomatröran och lägg sedan på nästa lager bröd och bred ut resterande tomatröra.
Lägg på översta brödlagret och fördela ärt- och avokadoröran på toppen och runt kanterna tills smörgåstårtan är helt täckt. Toppa med valfri topping, vi valde att toppa med tunt skivad zucchini, morot, sparris och lite ärtor.
Photo:
Kerstin Eriksson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria