Skip to main content
Brysselkål med tranbär, pekannötter och ädelost
Mia Troberg

Brysselkål med tranbär, pekannötter och ädelost

30 minEasy
188,35 kr
4 portions 21,78 kr per portion
Ett fräscht recept med mycket smak, till jul eller Thanksgiving eller varför inte som tillbehör till kyckling!

100 gÄdelost
100 gPecannötter
2 tbspOlivolja
400 gBrysselkål
0,75 dlTranbär
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
Dressing
1 tspÄppelcidervinäger
1 tbspOlivolja
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
1 tspHonung Flytande
Instructions
1

Sätt ugnen på 180 grader. Lägg pekannötterna på en plåt och rosta i ca 8 minuter tills de fått färg. Låt svalna.

2

Koka brysselkålen i 3 minuter. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek brysselkålen några minuter under omrörning så att den får lite färg och blir lite krispig på ytan. Salta och peppra.

3

Blanda ihop dressingen och häll över kålen. Tillsätt tranbär, pekannötter och smula över osten.

Näringsvärde: Energi (kcal) 401,5, Protein (g) 10,8, Fett (g) 34,7, Kolhydrater (g) 9,4

Photo:

Linnea Swärd