Skip to main content
Senapsgriljerad quorn med röd coleslaw
Mia Troberg

Senapsgriljerad quorn med röd coleslaw

30 minEasy
312,15 kr
4 portions 16,75 kr per portion
Vegoalternativ till den klassiska skinkan på julbordet. Vår röda coleslaw är både julig och fräsch!

Röd coleslaw
3 tbspÄkta Majonnäs
300 gRödkål Färsk
1 tbspSenap Grovkornig
2 krmSalt
1 tspVit balsamvinäger
2 tbspCreme Fraiche Naturell
1 krmSvartpeppar Malen
1 pc.Äpple Granny Smith
300 gVegetarisk File
3 tbspStröbröd
4 tbspSenap Grovkornig
1 pc.Ägg
Instructions
1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Fett (g) 16,

3

Lägg filéerna på en smord plåt. Blanda ihop ägg, senap och ströbröd

4

Pensla filéerna med blandningen och grilla/stek i ugnen i ca 10 minuter eller tills de har fått en fin färg. Ha lite koll på dem så att de inte bränns.

5

Strimla rödkålen fint.

6

Lägg i en bunke och häll över kokande vatten. Låt stå ett par minuter och häll av vattnet. Kyl kålen en stund. Skala och skär äpplet i små bitar och blanda kål, äpple med majonnäs, crème fraiche, vinäger, salt och peppar.

7

Servera quornfiléerna med coleslaw.

Näringsinnehåll: Energi (kcal) 321,

8

Kolhydrater (g) 20,

9

Protein (g) 19,

Photo:

Linnea Swärd