Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Sås | ||
250 ml | Havrebaserad matlagning | |
1 tsp | Japansk soja | |
0,5 dl | Vatten | |
2 tsp | Grönsaksfond | |
0,5 krm | Strösocker | |
0,25 pc. | Persilja | |
1 krm | Svartpeppar | |
Köttbullar | ||
2 krm | Svartpeppar | |
1 tbsp | Olivolja | |
0,5 tsp | Salt | |
2 tsp | Dijonsenap | |
600 g | Sojafärs | |
0,5 pc. | Gul lök | |
1,5 tsp | Grönsaksfond |
Köttbullar: Tina den formbara färsen ordentligt innan tillagning.
Skala och finhacka lök och fräs mjuk i olivolja.
Blanda den tinade färsen med stekt lök, dijonsenap, grönsaksfond, salt och peppar. Forma ca 20 bullar och stek i olja runt om i ca 7-10 min på medelvärme.
SåS: Tillsätt havregrädde, vatten, soja, grönsaksfond, socker och peppar till köttbullarna och låt såsen sjuda i ca 2-3 min. Toppa med hackad persilja.
Servera med t.ex. kokt potatis, inlagd gurka och en god sallad.
Photo:
Nurlan Emir
1 Grönsaksfond 180ml Touch of Taste
1 Svartpeppar Grovmalen 34g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt