Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Potatis | ||
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
900 g | Potatis Fast | |
Rödkålssallad | ||
300 g | Rödkål Färsk | |
1 krm | Salt | |
1 pc. | Äpple Granny Smith | |
1 tbsp | Senap Skånsk | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 tbsp | Vit balsamvinäger | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Biffar | ||
0,5 pc. | Gul lök | |
1 tbsp | Olivolja | |
2 krm | Nejlikor Malda | |
1 dl | Mellanmjölk | |
2 krm | Kanel | |
0,5 dl | Ströbröd | |
2 krm | Kryddpeppar Malen | |
2 krm | Ingefära Malen | |
500 g | Nötfärs | |
1 pc. | Ägg |
Sätt ugnen på 200 grader.
Biffar: Blanda ströbröd, mjölk och ägg i en bunke och låt det stå och svälla en stund.
Potatis: Tvätta potatisen och skär den i klyftor. Lägg klyftorna på en plåt och ringla över olja. Salta och peppra efter smak och blanda om ordentligt. Sätt in i ugnen ca 30 min, eller tills potatisen har fått fin gyllenbrun färg.
Biffar: Skala och finhacka löken. Tillsätt färs, lök och kryddor till ströbrödsblandningen. Blanda om ordentligt och forma sedan 8 st biffar.
Hetta upp en stekpanna med lite smör och olja och stek biffarna gyllenbruna några minuter på båda sidor. Lägg över biffarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen under potatisen, ca 10 min innan servering.
Rödkålssallad: Finstrimla och skölj kålen, skala äpplet och skär det i fina strimlor. Blanda samman i en skål med creme fraiche och senap. Tillsätt vinäger och smaka av med lite salt och peppar. Servera biffarna med klyftpotatis och rödkålssallad.
Smaklig måltid!
Recept skapat av Mari Bergman
Näringsvärde: 515 Kcal 35g Protein 29g Fett 52g Kolhydrater
Photo:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Äpple Granny Smith 6-pack Klass1
1 Kryddpeppar Malen 40g Kockens