Skip to main content
Juldoftande Färsbiffar med klyftpotatis och rödkålssallad

Juldoftande Färsbiffar med klyftpotatis och rödkålssallad

30 minEasy
408,05 kr
4 portions 29,66 kr per portion
Härligt julinspirerande färsrätt som passar perfekt att laga när du har extra färs och rödkål kvar från julbordet!

Potatis
1 tbspOlivolja
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
900 gPotatis Fast
Rödkålssallad
300 gRödkål Färsk
1 krmSalt
1 pc.Äpple Granny Smith
1 tbspSenap Skånsk
1 dlCreme Fraiche Naturell
1 tbspVit balsamvinäger
1 krmSvartpeppar Malen
Biffar
0,5 pc.Gul lök
1 tbspOlivolja
2 krmNejlikor Malda
1 dlMellanmjölk
2 krmKanel
0,5 dlStröbröd
2 krmKryddpeppar Malen
2 krmIngefära Malen
500 gNötfärs
1 pc.Ägg
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Biffar: Blanda ströbröd, mjölk och ägg i en bunke och låt det stå och svälla en stund.

3

Potatis: Tvätta potatisen och skär den i klyftor. Lägg klyftorna på en plåt och ringla över olja. Salta och peppra efter smak och blanda om ordentligt. Sätt in i ugnen ca 30 min, eller tills potatisen har fått fin gyllenbrun färg.

4

Biffar: Skala och finhacka löken. Tillsätt färs, lök och kryddor till ströbrödsblandningen. Blanda om ordentligt och forma sedan 8 st biffar.

5

Hetta upp en stekpanna med lite smör och olja och stek biffarna gyllenbruna några minuter på båda sidor. Lägg över biffarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen under potatisen, ca 10 min innan servering.

6

Rödkålssallad: Finstrimla och skölj kålen, skala äpplet och skär det i fina strimlor. Blanda samman i en skål med creme fraiche och senap. Tillsätt vinäger och smaka av med lite salt och peppar. Servera biffarna med klyftpotatis och rödkålssallad.

Smaklig måltid!

Recept skapat av Mari Bergman

Näringsvärde: 515 Kcal 35g Protein 29g Fett 52g Kolhydrater

Photo:

Linnea Swärd