Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 dl | Russin | |
0,5 tsp | Kardemummakärnor | |
10 g | Nejlikor Hela, ca 6 st | |
1,5 pc. | Pomeransskal | |
1,5 dl | Vodka | |
1 tbsp | Ingefära Hackad | |
75 cl | Rött vin | |
1 pc. | Kanel Hel | |
1,5 dl | Strösocker |
I en burk med tättslutande lock lägger du kanel, nejlika, en bit torkad ingefära, kardemummakärnor, pomeransskal och russin.
Häll därefter på brännvin tills allt är helt täckt. Förslut burken och låt den stå i fyra dagar. Skaka burken då och då.
Sila av vätskan i en kastrull. Tillsätt sedan rödvin och ungefär hälften av sockret. Värm försiktigt på svag värme tills dess att sockret löst sig. Smaka av och tillsätt eventuellt mer socker.
Häll upp på flaska och förvara glöggen svalt.
Photo:
Kerstin Eriksson