Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
2 clove | Vitlök Färsk | |
100 g | Karl-Johan Svamp Torkad | |
1 tsp | Salt | |
80 g | Smör | |
2 pc. | Schalottenlök | |
3 tbsp | Vetemjöl | |
2 dl | Steksky | |
2 krm | Vitpeppar Malen | |
4 dl | Vispgrädde | |
2 dl | Vatten |
Blötlägg svampen i några dl vatten i minst 30 minuter. Finhacka lök och vitlök. Ta upp svampen men behåll blötläggningsvattnet. Fräs svampen i smör tills all vätska försvunnit.
Tillsätt lök och vitlök och fräs en stund. Tillsätt salt och peppar, pudra över mjöl, rör runt och häll på grädden, steksky och blötläggningsvattnet. Rör om och låt koka upp, späd med blötläggningsvattnet till önskad konsistens.
Photo:
Linnea Swärd
5 Karl Johan Svamp Torkad La Gustosa
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt