Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1,5 kg | Potatis Fast | |
3 pc. | Gul lök | |
250 g | Ansjovisfiléer | |
75 g | Smör | |
5 dl | Vispgrädde | |
0,5 dl | Ströbröd | |
1 dl | Mellanmjölk |
Sätt ugnen på 165 grader. Skala och strimla potatisen i tunna stickor. Lägg inte potatisen i blöt - du behöver stärkelsen.
Smörj en gratängform och lägg i potatisen. Ugnsstek potatisen i 20 minuter.
Förbered löken under tiden: Skala och skiva den och stek mjuk i en kastrull med en klick smör på låg värme och lock.
Ta upp ansjovisfiléerna och hacka om du vill. Blanda spadet med vispgrädde och mjölk.
Ta ut den varma potatisen och blanda i lök och ansjovis. Häll över gräddblandningen och strö på ströbröd. Klicka på smör. Ugnsstek i 50-60 minuter i mitten av ugnen, lägg eventuellt över en bit aluminiumfolie i slutet om potatisen får för mycket färg.