Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
0,5 pc. | Dill - färsk | |
0,5 tsp | Svartpeppar | |
1 kg | Färsk laxfilé | |
2 tbsp | Salt | |
4 tbsp | Strösocker |
Blanda socker, salt och peppar. Använda vit eller svartpeppar från kvarn. Gnid försiktigt in laxen med kryddblandningen, hacka 6 st dillstjälkar och strö över.
Lägg laxen antingen i en plastpåse eller i en form med kant och plasta in.
Låt laxen stå i rumstemperatur i ett par timmar tills sockret börjar smälta. Flytta den till kylen och låt den stå i cirka 2 dygn, vänd efter halva tiden. Skär upp laxen i tunna skivor.
Photo:
Susanna Blåvarg
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt