Skip to main content
Inkokt lax med potatis och dillmajonäs

Inkokt lax med potatis och dillmajonäs

4 hEasy
690,20 kr
4 portions 144,89 kr per portion
Inkokt lax med potatis och dillmajonäs

Lag
5 pc.Nejlikor
1 pc.Dill - färsk
3,5 tspSalt
2 pc.Lagerblad
10 pc.Vitpeppar Hel
0,75 dlRödvinsvinäger
2 LVatten
1 tspLantbuljong
2 pc.Gul lök
2 pc.Morötter
Dillmajonnäs
2 dlMajonnäs
1 krmVitpeppar Malen
1 tspSalt
2 tbspCitron
5 tbspDill - färsk
1 dlGräddfil
Inkokt lax
1 200 gLaxfilé
12 pc.Potatis
Instructions
1

Skala och skär moroten i slantar. Skala löken och skiva den. Blanda alla ingredienser till lagen. Låt koka i 10 minuter. Skär laxen i 4 portionsbitar och lägg den i en gryta. Häll över spadet så det täcker. Låt laxen svalna i sitt spad med lock på. Låt gärna laxen ligga några timmar i lagen i kyla.

Dillmajonnäs

Hacka dillen fint. Rör samman gräddfil och majonnäs. Pressa citronen och rör ner. Blanda ner dillen och krydda med salt och peppar. Låt stå svalt till servering.

Servera laxen med nykokt potatis.