Skip to main content
Örtmarinerade lammracks

Örtmarinerade lammracks

45 minEasy
573,35 kr
6 portions 76,11 kr per portion
Lamm är en del av påsken för många familjer. Helstekt, grillat eller marinerade lammracks, alla har vi vår favorit. I detta receptet har vi valt att ta lammracks men det går lika bra med lammfilé.

1 pc.Citron
1 tbspOlivolja
1 pc.Rosmarin - färsk
2 cloveVitlök Vanlig
1 dlStröbröd
100 gSmör
1 tbspFlingsalt
1,3 kgLammracks
1 pc.Bladpersilja - färsk
Instructions
1

Mixa persilja, rosmarin, citronskal, skalad vitlök, flingsalt, svartpeppar och smör i en matberedare till en jämn smet. Rör ner ströbrödet och bred på lammracksen.

2

Grilla racksen i mitten av ugnen, 175 grader, 15-20 minuter, eller till önskad innertemperatur 55-58 grader. (vid 55 grader är köttet fortfarande rosa.)

Photo:

Ewa K. Andinsson