Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Pajskal | ||
1 tbsp | Vatten | |
125 g | Smör | |
2 tbsp | Råsocker Strö | |
3 dl | Vetemjöl | |
1 pc. | Ägg | |
Fyllning | ||
3 dl | Lingon | |
0,5 dl | Sirap Ljus | |
0,5 tsp | Kanel | |
1 dl | Råsocker Strö | |
3 dl | Vispgrädde |
Sätt ugnen på 225 grader. Hacka samman smör, socker och vetemjöl till en grynig massa.
Tillsätt ägg och vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform, cirka 24 centimeter i diameter med löstagbar kant.
Sätt ugnen på 225 grader. Grädda pajskalet i cirka 12 minuter tills det får lite färg.
Häll grädde, råsocker, sirap och kanel i en tjockbottnad kastrull och låt sjuda på svag värme cirka 15 minuter tills det tjocknar.
Vänd i lingonen men spar några till dekoration.
Fördela kolan i pajskalet och strö över resten av lingonen. Kyl cirka 30 minuter.
Servera med vispad grädde eller vaniljglass.
Photo:
Johnny Wohlin