Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
0,5 pc. | Apelsin | |
200 g | Kokos | |
150 g | Mörk chokladkaka | |
2 pc. | Ägg | |
50 g | Smör | |
1 dl | Strösocker | |
0,5 g | Saffran |
Smält smöret och blanda ned saffran och ca 1 msk saft från apelsinen.
Rör ihop strösocker och ägg i en skål, tillsätt kokosen och smörblandningen. Blanda ihop ordentligt och låt sedan smeten svälla i ca 20 minuter. Värm under tiden ugnen till 175 grader.
Forma ca 15 st kokostoppar med händerna, eller spritsa ut på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i ca 15 minuter tills kokostopparna har fin färg. OBS! Om du gör större eller mindre kokostoppar kan tiden i ugnen behöva justeras något.
Ta ut kokostopparna ur ugnen och låt svalna. Smält chokladen över vattenbad eller i micro och doppa sedan botten (eller toppen) i den smälta chokladen. Ställ in i kylen så att chokladen stelnar.
Photo:
Kerstin Eriksson
1 Apelsin 6-pack Valancia Klass1