Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Spättarullader | ||
1 tbsp | Rapsolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Citron | |
1 pc. | Dill - färsk | |
50 g | Smör | |
50 g | Sötmandel Spån | |
1 krm | Salt | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
600 g | Rödspättafile | |
Tillbehör | ||
125 g | Körsbärstomater | |
0,5 pc. | Gurka | |
3 dl | Långkornigt Ris |
Sätt ugnen på 175 grader.
Tillbehör: Koka ris eller gryn enligt anvisning på förpackningen.
Spätta: Salta och peppra varje spättafilé.
Mixa ihop dill, mandelspån, vitlök, citronsaft och skal, rapsolja, salt och peppar till en gremolata med hjälp av en stavmixer. Fördela gremolatan över spättafiléerna och rulla ihop dem. Lägg dem med skarven ner i en ugnsfast form. Fördela en liten klick smör på varje rullad och sätt in i ugnen ca 10 min.
Tillbehör: Skölj och skär gurkan i bitar och skölj och halvera tomaterna. Lägg upp i en skål och servera till spättarulladerna.
Näringsvärde: 690 kcal, 37 g protein, 32 g fett, 60 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt