Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Dressing | ||
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 krm | Salt | |
1 tbsp | Sweet Chili | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Tillbehör | ||
1 pc. | Rödlök | |
1 pc. | Vanliga Tomater | |
4 pc. | Hamburgerbröd | |
0,5 pc. | Isbergssallat | |
Rotfrukter | ||
2 tbsp | Olivolja | |
700 g | Potatis Fast | |
2 krm | Salt | |
300 g | Vanliga morötter | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Fiskburgare | ||
400 g | Torskfilé Fryst | |
0,5 pc. | Gul lök | |
1 tbsp | Smör | |
20 g | Dill - fryst | |
2 tbsp | Olivolja | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Potatismjöl | |
1 tsp | Salt | |
0,5 pc. | Citron | |
1 dl | Ströbröd | |
400 g | Laxfilé Fryst | |
0,5 dl | Vispgrädde |
Sätt ugnen på 200 grader.
Rotfrukter: Skala potatis och morötter och skär dem i klyftor och stavar. Lägg dem i en ugnsfast form och ringla över lite olja. Salta och peppra efter smak. Sätt in i ugnen ca 30 min.
Fiskburgare: Skala löken och skär den i mindre bitar. Lägg tinad lax, tinad torsk, lök, grädde, dill, citronsaft, potatismjöl, ½ dl ströbröd, salt och svartpeppar i en matberedare. Mixa tills du får en slät konsistens.
Häll ½ dl ströbröd på en tallrik. Forma 4 st biffar och vänd dem i ströbrödet.
Hetta upp en stekpanna med lite smör och olja och stek fiskbiffarna gyllenbruna, ca 3 min på varje sida. Lägg över dem på ett ugnssäkert fat och sätt in i ugnen ca 10 min.
Dressing: Blanda crème fraiche med sweet chilisås och smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skölj och skär tomaten i skivor och skala och skiva rödlöken. Plocka sköljda salladsblad och lägg upp på ett fat.
Låt var och en plocka ihop sin egen burgare och servera med knapriga rotfruktsstavar.
Näringsvärde: Kcal: 507 Fett: 30 Protein: 25 g Kolhydrater: 31 g
Photo:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Torskfilé Fryst MSC 600g Feldt's
1 Potatismjöl 500g Lyckeby Kockens