Gå vidare till huvudinnehåll
Bjäre chips header image

Bjäre chips

Vid foten av Bjärehalvön ligger en fabrik som gör chips med en stor portion kärlek för de lokala råvarorna.

Lyxchips från den skånska myllan.

Skånsk potatis, skånsk rapsolja, till och med påsen är skånsk. Men bakom spakarna står hallänningen Göran Nordander som kom in i potatisvärlden av en slump. Efter att ha skrivit en ekonomirapport åt en potatishandlare blev han kvar i branschen.

– På Bjärehalvön finns det 100 bönder som odlar potatis, så potatis var givet.

Det ska smaka mycket Bjäres chips grytfriteras med skalet på. Det är grunden för ett krispigt och smakrikt chips. I början av veckan när fabriken är kliniskt rengjord producerar de sina veganska sorter, Varsamt saltade, Salt & vinäger och Grillchips. Sedan följer de fem andra smakerna, bland annat Dill & gräddfil och Cheddar.


– Det är viktigt att äta mycket chips varje skift för att se att det smakar som det ska, säger Göran och plockar ett nykryddat Gräddfil & lök-chips direkt från bandet.


Läs mer om Bjäres chipsmakeri HÄR. Eller plocka hem dina favoritchips direkt.