Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Satsa på goda tillbehör till middagen. Här har vi samlat matiga tillbehör så som gratänger och rostade rotfrukter, sallader och andra grönsakstillbehör samt olika såser, röror och kryddsmör. Välkommen att inspireras! Foto: Roland Persson
Visst är det gott med en enkel grönsallad, men med en passande dressing lyfter du den till helt nya nivåer! För att välja dressing till din sallad ska du först bestämma vilken salladssort du vill använda. Därefter är det enkelt att anpassa smakerna.
Till småbladiga sallader som machê, spenat och ruccola passar det bäst med en enkel vinägrett: - Rör ihop 2 msk olivolja med 3 msk vinäger (förslagsvis vit), 1 tsk honung och hackade färska örter.
Till en sallad med tydligare textur, till exempel kålmix eller strimlade rotfrukter passar det riktigt fint med en asiatisk dressing. Låt gärna salladen stå och suga upp smakerna ett tag innan du serverar: - Rör ihop 2 msk olivolja med 3 msk vinäger (förslagsvis vit), 1 tsk honung - Pressa i en halv lime och riv i en pressad vitlöksklyfta - Finhacka röd chili och tillsätt i dressingen
Vill man istället njuta av grillad romansallad (eller färsk) som är lite grövre i bladen passar en klassisk krämig dressing bäst. Varför inte prova en sesamdressing: - Riv en klyfta vitlök och lägg i en mixerskål - Lägg i en äggula - Tillsätt 50 gram riven parmesanost - Häll i några matskedar olivolja och mixa