Gå vidare till huvudinnehåll
Mirza ghasemi – persisk aubergineröra
Iran Bina

Mirza ghasemi – persisk aubergineröra

1 tEnkelt
100,80 kr
4 portioner 12,39 kr per portion
Omsorgsfullt tillagad aubergineröra med tomat och ägg. Auberginerna grillas gärna på en bädd av glödande kol men går även utmärkt att tillaga i ugnen.

2 stTomater
2 krmSvartpeppar
1 krmTorkad gurkmeja
3 stVitlök Vanlig
0,25 tskSalt
2 stAubergine
1 stÄgg
2 mskRapsolja
Instruktioner
1

Gör några stickhål i auberginerna. Grilla auberginerna direkt på glödande kol tills de är ordentligt och hårt grillade.

2

Låt de svalna och dra bort skalet. Finhacka aubergineköttet.

3

Skala och riv vitlök. Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna och fräs vitlök och aubergineköttet i ca 20 min. Krydda med salt, peppar och gurkmeja. Rör om med jämna mellanrum.

4

Finhacka tomaterna och tillsätt, stek ytterligare 15-20 min tills tomaterna är mjuka.

5

Gör hål i mitten av stekpannan och tillsätt resten av oljan, knäck i ägget och låt det steka i ca 3-4 min. Blanda ihop ägget med aubergineröran. Smaka av med ev mer salt och peppar. Klart att servera.

Bild:

Sam Britz