Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
800 g | Potatis Fast | |
2 st | Kvisttomater | |
0,5 st | Isbergssallat | |
324 g | Hamburgerbröd | |
1 st | Rödlök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
2 msk | Olivolja | |
Laxburgare | ||
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Smör | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,75 st | Lime | |
1 st | Ägg | |
0,5 tsk | Ingefära Malen | |
1,5 krm | Chilipulver | |
1 tsk | Salt | |
500 g | Laxfilé | |
1 msk | Olivolja | |
Dressing | ||
0,5 tsk | Sambal Oelek | |
100 g | Mango Chutney | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
2 dl | Yoghurt för Matlagning |
Sätt ugnen på 200 grader.
Tillbehör: Tvätta och klyfta potatisen. Lägg klyftorna på en plåt och ringla över olivolja. Salta och peppra efter smak och sätt in i ugnen ca 35-40 min.
Laxburgare: Lägg de tinade laxfiléerna i en matberedare tillsammans med skalad vitlök, ingefära, chilipulver, salt, peppar, ägg, och limesaft. Mixa till en smet.
Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och stek 4 burgare. Smeten är ganska lös så det lättaste är att klicka i färsen i pannan med hjälp av en sked. Stek burgarna gyllenbruna på båda sidor. Sänk sedan värmen och låt dem bli helt genomstekta.
Dressing: Blanda yoghurt med 3 msk mango chutney och sambal oelek. Smaka av med lite salt och peppar.
Tillbehör: Skölj tomaterna och salladen. Skala rödlöken. Skär tomat och rödlök i tunna skivor och dra loss salladsblad och lägg på ett fat.
Låt var och en plocka ihop sin egen burgare och servera med klyftpotatis.
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Sriracha Krydda 42g Santa Maria