Gå vidare till huvudinnehåll
Grillad fläskytterfilé med baconströssel
Mari Bergman

Grillad fläskytterfilé med baconströssel

1 tEnkelt
202,75 kr
4 portioner 28,76 kr per portion
En riktigt ljuvlig sommarrätt med grillad fläskytterfilé och en mumsig sallad. Perfekt till buffébordet.

Fläskytterfilé
1 stAluminiumfolie
1 mskOlivolja, Extra Virgin
1 krmSvartpeppar Malen
600 gFläskytterfile Färsk
1 krmSalt
1 mskSmör
Tillbehör
3 dlBulgur
1 stGrönsaksbuljong
35 gFärsk bladspenat
Vinägrett
120 gBacon Skivat
0,5 dlOlivolja, Extra Virgin
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskHonung Flytande
2 mskBalsamvinäger
2 mskKapris
1 krmSalt
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader. Putsa filén från hinnor. Salta och peppra ordentligt runt om. Grilla eller bryn köttet hastigt i lite smör och olja så den får vacker färg.

2

Lägg köttet i en form och låt steka klart i ugnen till en innertemperatur av 67 grader. Tag ut köttet och låt det vila inlindat i folie.

3

Tillbehör: Koka bulgur, couscous eller quinoa enligt anvisningar på förpackningen. Koka gärna med lite buljong för godare smak.

4

Vinägrett: Tärna baconet fint och bryn det utan fett i en panna tills det blir krispigt. Låt det rinna av på hushållspapper.

5

Vispa ihop olja, balsamvinäger och honung. Rör i bacon och kapris. Smaka av med lite salt och peppar.

6

Lägg ditt kokade gryn på ett fat och blanda med sköljd spenat. Skiva köttet tunt. Lägg upp på fatet och skeda vinägretten över köttet.

Näringsvärde: 718 kcal, 53 g protein, 35 g fett, 45 g kolhydrater

Bild:

Andreas Engvall