Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fläskytterfilé | ||
1 st | Aluminiumfolie | |
1 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
600 g | Fläskytterfile Färsk | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Smör | |
Tillbehör | ||
3 dl | Bulgur | |
1 st | Grönsaksbuljong | |
35 g | Färsk bladspenat | |
Vinägrett | ||
120 g | Bacon Skivat | |
0,5 dl | Olivolja, Extra Virgin | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Honung Flytande | |
2 msk | Balsamvinäger | |
2 msk | Kapris | |
1 krm | Salt |
Sätt ugnen på 175 grader. Putsa filén från hinnor. Salta och peppra ordentligt runt om. Grilla eller bryn köttet hastigt i lite smör och olja så den får vacker färg.
Lägg köttet i en form och låt steka klart i ugnen till en innertemperatur av 67 grader. Tag ut köttet och låt det vila inlindat i folie.
Tillbehör: Koka bulgur, couscous eller quinoa enligt anvisningar på förpackningen. Koka gärna med lite buljong för godare smak.
Vinägrett: Tärna baconet fint och bryn det utan fett i en panna tills det blir krispigt. Låt det rinna av på hushållspapper.
Vispa ihop olja, balsamvinäger och honung. Rör i bacon och kapris. Smaka av med lite salt och peppar.
Lägg ditt kokade gryn på ett fat och blanda med sköljd spenat. Skiva köttet tunt. Lägg upp på fatet och skeda vinägretten över köttet.
Näringsvärde: 718 kcal, 53 g protein, 35 g fett, 45 g kolhydrater
Bild:
Andreas Engvall
1 Olivolja Extra Vergine Classico Zeta
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Blomsterhonung Fairtrade 250g Garant
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta