Gå vidare till huvudinnehåll
Pulled Oumph Nacho Sallad
Mari Bergman

Pulled Oumph Nacho Sallad

30 minEnkelt
281,25 kr
4 portioner 50,11 kr per portion
Nachosallad är en riktigt festlig sallad som passar perfekt att servera när man vill lyxa till vardagskvällen.

Nacho sallad
0,5 stRomansallat
280 gVegetarisk Pulled
380 gSvarta Bönor
0,5 stKoriander - färsk
1 mskOlivolja
200 gTortillachips
Avokadosalsa
0,5 stGurka
1 krmSalt
2 stAvokado
0,5 stKoriander - färsk
0,5 stChilipeppar Röd
1 stLime
2 stPassionsfrukt
62,5 gSalladslök
Picklad rödkål
0,5 dlÄttiksprit
1,5 dlVatten
250 gRödkål Färsk
0,5 dlStrösocker
2 krmSalt
Instruktioner
1

Picklad rödkål: Gör gärna detta en dag i förväg om möjlighet finns! Skala och skiva rödkålen tunt och lägg i en skål. Koka snabbt ihop vatten, ättika, socker och salt. Häll den heta lagen över kålen, sätt på lock och låt dra i 1-24 timmar i kylen. Rödkålen håller sig bra i kylen i 2-3 dagar.

2

Avokadosalsa: Tärna avokado och gurka smått. Strimla salladslöken och finhacka chilipeppar och koriander. Blanda i en skål och tillsätt passionsfrukt samt rivet limeskal och saft. Smaka av med lite salt.

3

Nacho sallad: Stek Oumphen i lite olja på medelvärme i ca 5-7 min.Sila av bönorna och spola i kallt vatten. Tillsätt bönorna till Oumphen i slutet och låt det bli varmt.

4

Skölj och strimla salladen och skölj och grovhacka koriandern.

Servera Oumphen tillsammans med nachochips, sallad, avokadosalsa, picklad rödkål och extra koriander.

Näringsvärde: 572 kcal, 23 g protein, 29 g fett, 54 g kolhydrater

Bild:

Sanna Livijn Wexell