Hoppa till huvudinnehåll
Smarriga Spindlar
Mathem

Smarriga Spindlar

30 minEnkelt
159,75 kr
4 portioner14,21 kr per portion
Roliga spindlar som passar perfekt till halloween! Använd t.ex godissnören som ben till spindlarna och non stop eller liknande till ögon.

Dekoration
1 stTandpetare
1 dlChokladströssel
25 gMörk chokladkaka
6 dlHavregryn
200 gSmör
2 dlStrösocker
2 tskVaniljsocker
4 mskStarkt kaffe
3 mskKakao
Instruktioner
1

Spindelkropp: Blanda smör, strösocker, havregryn, vaniljsocker och kakao i en skål. Tillsätt eventuellt kallt kaffe och blanda ihop till en smet. Forma smeten till bollar, cirka 3-4 centimeter i diameter. Rulla chokladbollarna i strössel och låt dem stelna i kylskåp några minuter.

2

Spindelben: Klipp jordgubbssnörena i 4-5 cm långa bitar.

3

Ögon: Smält chokladen i ett vattenbad. Måla pupiller på godisknapparna med den smälta chokladen. Ta gärna hjälp av en tandpetare, grillpinne eller en liten pensel.

4

Ta ut chokladbollarna ur kylskåpet. Gör små hål där benen ska sitta med hjälp av en tandpetare eller grillpinne. Trä in de avklippta jordgubbssnörerna i hålen så att spindeln får ben. Pensla smält choklad på baksidan av ögonen och fäst dem på spindlarna. Låt spindlarna stelna i kylskåpet. Ta ut spindlarna ur kylskåpet en stund före servering så att de hinner bli mjuka och rumstempererad.

Det kan vara lite klurigt att få spindelbenen att sitta på plats. Doppa i så fall ena änden av snörena i den smälta chokladen innan du fäster benen i hålet.