Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Dekoration | ||
1 st | Tandpetare | |
1 dl | Chokladströssel | |
25 g | Mörk chokladkaka | |
6 dl | Havregryn | |
200 g | Smör | |
2 dl | Strösocker | |
2 tsk | Vaniljsocker | |
4 msk | Starkt kaffe | |
3 msk | Kakao |
Spindelkropp: Blanda smör, strösocker, havregryn, vaniljsocker och kakao i en skål. Tillsätt eventuellt kallt kaffe och blanda ihop till en smet.
Forma smeten till bollar, cirka 3-4 centimeter i diameter. Rulla chokladbollarna i strössel och låt dem stelna i kylskåp några minuter.
Spindelben: Klipp jordgubbssnörena i 4-5 cm långa bitar.
Ögon: Smält chokladen i ett vattenbad. Måla pupiller på godisknapparna med den smälta chokladen. Ta gärna hjälp av en tandpetare, grillpinne eller en liten pensel.
Ta ut chokladbollarna ur kylskåpet. Gör små hål där benen ska sitta med hjälp av en tandpetare eller grillpinne.
Trä in de avklippta jordgubbssnörerna i hålen så att spindeln får ben. Pensla smält choklad på baksidan av ögonen och fäst dem på spindlarna.
Låt spindlarna stelna i kylskåpet. Ta ut spindlarna ur kylskåpet en stund före servering så att de hinner bli mjuka och rumstempererad.
Det kan vara lite klurigt att få spindelbenen att sitta på plats. Doppa i så fall ena änden av snörena i den smälta chokladen innan du fäster benen i hålet.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla