Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Deg | ||
250 g | Margarin Mjölkfritt | |
2 tsk | Vaniljsocker | |
1,5 dl | Strösocker | |
1 tsk | Bakpulver | |
1 st | Bakplåtspapper | |
5 dl | Vetemjöl | |
Äpplen | ||
1 msk | Kanel Malen | |
2 st | Äpple Pink Lady | |
1 msk | Strösocker | |
Vaniljkräm | ||
250 ml | Havrebaserad matlagning | |
1 dl | Strösocker | |
1 dl | Majsstärkelse | |
3 dl | Havredryck Naturell | |
1 tsk | Vaniljpulver |
Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram en form med bakplåtspapper (15x20 cm).
Deg: Tärna margarinet. Blanda ihop socker, vaniljsocker, bakpulver och mjöl i en bunke. Tillsätt margarinet och knåda ihop till en deg.
Tryck ut hälften av degen i formen med bakplåtspapper. Tryck även ut en ca 2 cm hög kant.
Vaniljkräm: Blanda majsstärkelse, strösocker och vaniljpulver i en kastrull. Vispa i imat och havredryck (vispa ordentligt så majsstärkelsen inte klumpar sig).
Koka upp vaniljkrämen under omrörning och dra av den från plattan så fort den börjar tjockna. Fortsätt vispa tills du märker att krämen inte kommer tjockna mer. Låt krämen svalna under tiden som du förbereder äpplena.
Äpplen: Skär äpplen i tunna skivor och blanda med kanel och socker i en bunke.
Fördela vaniljkrämen över degbottnen i formen. Lägg i äpplena och smula över resten av degen.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 45 min.
Ta ut kakan och låt den svalna innan servering.
Bild:
Nurlan Emir
1 Äpple Pink Lady 6-pack Klass1
1 iKaffe Barista Edition Havredryck 3% 1L Oatly
1 Bourbonvanilj Pulver 10g Khoisan Gourmet