Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
0,5 st | Gurka | |
0,5 st | Romansallat | |
1 msk | Vinäger | |
0,5 st | Citron | |
1 st | Vanliga Tomater | |
2 msk | Olivolja | |
800 g | Potatis Fast | |
Morotstzatziki | ||
200 g | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
1 krm | Salt | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
200 g | Vanliga morötter | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Citron | |
Fisk | ||
600 g | Torskfilé | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Olivolja | |
1 st | Ägg | |
1 dl | Ströbröd | |
1 krm | Salt | |
0,5 dl | Vetemjöl | |
1 msk | Smör |
Sätt ugnen på 100 grader.
Tillbehör: Skala potatisen och koka mjuk i saltat vatten.
Tzatziki: Skala och riv morötterna och blanda med yoghurten. Pressa i vitlöken och smaka av med citronsaft samt salt och peppar.
Panerad fisk: Knäck ägget i en djup tallrik och vispa ihop med en gaffel. Blanda ströbröd, mjöl, salt och peppar i en annan djup tallrik. Skär fisken i portionsbitar. Vänd fiskbitarna först i ägget och sedan i ströbrödsblandningen.
Hetta upp en stekpanna med smör och olja och stek fiskbitarna på båda sidor tills de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över fisken i en ugnsfast form och sätt in i ugnen så att de håller värmen.
Tillbehör: Skölj och skär sallad, tomat och gurka i bitar. Ringla över olivolja och vinäger.
Näringsvärde per portion: 559 kcal, 36 g protein, 18 g fett, 60 g kolhydrater.
Bild:
Linnea Swärd
77,59 kr /kg
21,95 kr
77,90 kr /l
48,18 kr /kg
59,09 kr /kg
132,67 kr /l
19,98 kr /kg
57,00 kr /kg
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
33,25 kr /kg
199,09 kr /kg
15,95 kr /kg
998,53 kr /kg
1 Torskfilé Fryst MSC 600g Feldt's
127,00 kr
4,10 kr /st
46,25 kr /kg
8,98 kr /kg
145,90 kr /kg