Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 dl | Strösocker | |
600 g | Kycklinglår | |
1 st | Gurka | |
1 tsk | Salt | |
1,5 dl | Japansk soja | |
12 st | Grillpinnar | |
0,25 st | Hönsbuljong | |
2 tsk | Majsstärkelse | |
1,5 dl | Vatten | |
2 tsk | Sesamfrö | |
3 dl | Ris |
Gör såsen: Blanda buljong + vatten, sojasås och socker i en kastrull. Koka sakta i 30 minuter.
Blanda ut maizenan med 3 msk vatten och red av såsen under omrörning. Sila och ställ åt sidan.
Anpassa spetten så att de får plats i stekpannan.
Bena ur och ta bort skinnet på kycklingen. Skär kycklingen i strimlor och trä på spetten.
Hyvla gurkan på mandolin eller med en osthyvel på längden. Lägg skivorna på hög och skär tunna nudlar. Blanda med salt och ställ åt sidan.
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Värm upp en stekpanna på medelvärme och stek kycklingspetten färdiga i lite rapsolja.
Pensla spetten med sås och stek ytterligare 10–15 sekunder på varje sida.
Strö över sesamfrön och servera spetten med gurknudlar, ris och resterande sås vid sidan av.
Receptet kommer ur boken "Mitt barn äter allt" och är skriven av Niklas Ekstedt och Christian Daun. Boken ges ut av Ordfront förlag och är fotograferad av Ulrika Pousette.
Bild:
Ulrika Pousette
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt