Gå vidare till huvudinnehåll
Krämig köttfärssås med timjan och lättkokta grönsaker
Mari Bergman

Krämig köttfärssås med timjan och lättkokta grönsaker

30 minEnkelt
303,80 kr
4 portioner30,42 kr per portion
Köttfärssås är en riktig familjefavorit och passar både stora och små. Här i en krämig version med creme fraiche och fransk senap. Så gott!

Köttfärssås
0,75 mskBalsamvinäger
2 dlCreme Fraiche Naturell
2,5 mskDijonsenap
2 dlVatten
0,5 mskSmör
3 mskTomatpuré
1 tskTimjan - torkad
2 mskKalvfond Buljong
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 mskOlivolja
1 stGul lök
2 klyftaVitlök Vanlig
500 gNötfärs
1 krmSalt Fint
Tillbehör
300 gMorötter
1 krmSalt Fint
1 stBroccoli Färsk
280 gBasmatiris
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Koka upp saltat vatten till grönsakerna.

3

Köttfärssås: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och fräs löken tillsammans med färsen tills färsen är genomstekt. Krydda med timjan, balsamvinäger och tomatpuré och fräs runt ca 30 sek. Tillsätt vatten, creme fraiche, senap och fond. Koka ihop ca 5 min och smaka av med salt och peppar.

4

Tillbehör: Skala morötterna och skiva dem i slantar. Skölj och dela broccolin i mindre buketter. Förväll morötterna i det kokande vattnet ca 4 min och lägg därefter i broccolibuketterna ca 1-2 min. Sila av vattnet och lägg upp grönsakerna i en skål.

Servera den krämiga köttfärssåsen med ris och lättkokta grönsaker.

Näringsvärde: 628 kcal, 34 g protein, 26 g fett, 60 g kolhydrater.

Bild:

Susanna Livijn Wexell