Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Limpa + Potatis | ||
2 msk | Kinesisk soja | |
1 st | Gul lök | |
500 g | Nötfärs | |
2 krm | Svartpeppar | |
3 msk | Ströbröd | |
900 g | Potatis | |
2 dl | Standardmjölk | |
Lingen | ||
3 msk | Ströbröd | |
200 g | Lingon | |
0,5 dl | Strösocker | |
Tillbehör | ||
0,5 st | Köttbuljong | |
1 tsk | Kinesisk soja | |
2 msk | Vetemjöl | |
2 dl | Vatten | |
500 g | Morötter | |
0,5 dl | Vispgrädde |
Sätt ugnen på 225 grader.
Vill du skala potatisen innan du kokar den, börja med att skala ca 900 g potatis. Annars fortsätt med punkt
Koka potatisen.
Rör samman 200 g lingon och 1/2 dl socker tills sockret löst sig. Häll upp i en skål.
Skala och skär 500 g morötter i bitar. Koka dem lagom mjuka i lättsaltat vatten.
Lyft över den färdiga köttfärslimpan på ett fat och täck med folie. Häll av skyn från köttfärslimpan genom en sil ner i en kastrull. Ju mer sky, desto godare sås. Tillsätt % dl vispgrädde, 2 dl vatten, % tärning köttbuljong och 1 tsk kinesisk soja. Rör ut 2 msk vetemjöl några matskedar kallt vatten i ett glas och vispa ner i såsen under omrörning. Låt koka några minuter.
Servera köttfärslimpan med kokt potatis, brunsås, morötter och rårörda lingon.
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket