Gå vidare till huvudinnehåll
Köttfärslimpa med kokt potatis, brunsås och rårörda lingon

Köttfärslimpa med kokt potatis, brunsås och rårörda lingon

45 minEnkelt
225,35 kr
4 portioner 28,71 kr per portion
Köttfärslimpa med kokt potatis, brunsås och rårörda lingon

Limpa + Potatis
2 mskKinesisk soja
1 stGul lök
500 gNötfärs
2 krmSvartpeppar
3 mskStröbröd
900 gPotatis
2 dlStandardmjölk
Lingen
3 mskStröbröd
200 gLingon
0,5 dlStrösocker
Tillbehör
0,5 stKöttbuljong
1 tskKinesisk soja
2 mskVetemjöl
2 dlVatten
500 gMorötter
0,5 dlVispgrädde
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Vill du skala potatisen innan du kokar den, börja med att skala ca 900 g potatis. Annars fortsätt med punkt

3
  1. Riv % gul lök fint. Ta fram en bunke och blanda 3 msk ströbröd med 2 dl mjölk, 2 msk olja, riven lök, 2 msk kinesisk soja och 2 krm svartpeppar. Tillsätt 500 g nötfärs och blanda väl. Forma färsen till en avlång smal limpa och lägg i en smord ugnsform. Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter.
4

Koka potatisen.

5

Rör samman 200 g lingon och 1/2 dl socker tills sockret löst sig. Häll upp i en skål.

6

Skala och skär 500 g morötter i bitar. Koka dem lagom mjuka i lättsaltat vatten.

7

Lyft över den färdiga köttfärslimpan på ett fat och täck med folie. Häll av skyn från köttfärslimpan genom en sil ner i en kastrull. Ju mer sky, desto godare sås. Tillsätt % dl vispgrädde, 2 dl vatten, % tärning köttbuljong och 1 tsk kinesisk soja. Rör ut 2 msk vetemjöl några matskedar kallt vatten i ett glas och vispa ner i såsen under omrörning. Låt koka några minuter.

8

Servera köttfärslimpan med kokt potatis, brunsås, morötter och rårörda lingon.