Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
400 g | Ostronskivling | |
80 g | Färsk bladspenat | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
75 g | Smör | |
400 g | Körsbärskvisttomater | |
4 dl | Polenta | |
1 st | Citron | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
1 dl | Parmesanost |
Lägg tomaterna på en plåt. Häll på lite olja och ställ in i ugnen. Sätt ugnen på 225 grader. Ugnsstek i ca 25 minuter tills tomaterna fått fin färg.
Rensa svampen och riv eller skär den i mindre bitar. Stek svampen i en stekpanna utan fett på hög värme i ca 5 minuter. Tillsätt lite olja, sänk värmen och stek ytterligare 10 minuter tills svampen är karamelliserad.
Skala och finhacka vitlöken, blanda den med svampen i stekpannan och låt steka med i 1 minut. Smaka av med salt och peppar.
Koka polentan enligt anvisningar på förpackningen och låt den sjuda tills den är krämig, ca 7 minuter. Rör om då och då. Rör ned smöret och hälften av osten. Krydda med salt och peppar.
Rör ned spenatbladen och skalet från en citron i svampblandningen precis före servering.
Servera polentan med svampblandningen, resten av osten och tomaterna.
Receptet kommer ur boken "Vego på 30 minuter" av Ylva Bergkvist. Boken ges ut av Bonnier Fakta och är fotad av Lennart Weibull.
Bild:
Lennart Weibull
2 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt