Gå vidare till huvudinnehåll
Höstgryta med fläskytterfilé, rödlök och äpple
Mari Bergman

Höstgryta med fläskytterfilé, rödlök och äpple

30 minEnkelt
273,10 kr
4 portioner 41,15 kr per portion
Snabb och lättlagad vardagsmiddag till höstens kalla dagar.

Gryta
2 dlVatten
1 krmSvartpeppar Malen
600 gFläskytterfile Färsk
1 krmSalt
2 mskOlivolja
0,5 stFärsk timjan
3 stRödlök
1 stCitron
2 stÄpple Royal Gala
2 mskDijonsenap
Tillbehör
100 gRuccolasallat
1 kgPotatis Fast
Instruktioner
1

Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.

2

Skala och klyfta lök och äpple tunt. Skiva filén.

3

Hetta upp en stekpanna eller stor gryta med olja. Bryn filéskivorna runt om. Salta och peppra efter smak. Lägg i lök och äpple och låt de steka 1 minut. Tillsätt citronsaft, dijonsenap och vatten. Lägg på ett lock och låt det småputtra ca 8 min.

4

Hacka timjan och strö över grytan vid servering.

5

Servera grytan med kokt potatis och rucolasallad.

Näringsvärde: 450 KCAL 38 gram protein 10 gram fett 47 gram kolhydrater

Bild:

Mari Bergman