Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Skagenröra | ||
0,5 st | Rödlök | |
0,5 dl | Majonnäs | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 kg | Frysta räkor | |
75 g | Storkornskaviar Röd | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
0,5 tsk | Salt | |
1 tsk | Citronjuice - råpressad | |
0,5 st | Dill - färsk | |
Våffelsmet | ||
3,5 dl | Vetemjöl | |
100 g | Smör | |
2 tsk | Bakpulver | |
0,5 tsk | Salt | |
4 dl | Mellanmjölk |
Skala rödlöken och finhacka sedan både den och dillen.
Skagenröran: Skala ev räkorna. Spara lite av ingredienserna till garnering. Blanda räkor med dill, majonnäs, crème fraiche, citron, lök och rom. Smaka av med salt och peppar.
Smält smöret och låt det svalna lite. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål.Vispa ner hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa därefter ner resten av mjölken och det smälta smöret.
Hetta upp ett våffeljärn. Innan man gräddar första våfflan så penslar man laggen med smör.
Häll på 0,75-1 dl smet så att smeten täcker nästan hela laggen. Grädda våfflorna guldbruna. Det brukar ta 1-2 minuter. Vispa smeten mellan varje våffla eftersom mjölet sjunker till botten.
Toppa våfflorna med skagenröra.
Näringsinnehåll: Kcal: 526, Protein: 37 g, Fett: 20 g, Kolhydrater: 48 g
Bild:
Susanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla